U.P: Del Piero
U.K: Juventus Turyn
Wysłany: Wto 31 Lip, 2007 Najlepszy bramkarz świata
Który bramkarz jest wg was najlepszy na świecie??
_________________ Forza la Juve, la Juve, la Juve alè
È bianconera la bella signora
Alè la Juve, la Juve, la Juve alè
Solo la Juve è magica la Juve alè
U.P: Ronaldinho/Torres
U.K: FC Barcelona/ AC Milan
Wysłany: Sro 01 Sie, 2007
Według mnie Gianlugi Buffon ale w miejsce Victora Valdesa dał bym Artura Boruca ale jeśli mam wybierac a tych co są to stawiam na Buffon bo według mnie jest najlepszy pokazuje to na codzieńw Juve i gdy gra w kadrze świetny prezentował się na mundialu. Świety jest równięż Petr Cech ale jednak zdecydowałem się oddac głos na Buffona.
Wg mnie najlepszym bramkarzem jest Ganluigi Buffon, choć moim ulubionym Holender- Edwin VDS. Jak dla mnie to on jest najlepszy (GB), i tego uargumentowywać chyba nie muszę- refleks, siła, szczęście, piękne parady i interwencje, do tego oddany jednemu klubowi.
_________________ Sun is shining! The weather is sweet!
Jak dla mnie nie ma teraz takiego bramkarza który byłby najlepszy ale wyróżnie:
Pepe Reina Iker Casilias jak zawsze jest po prostu dobry Canizares zdarza się że broni jak geniusz ale niestety też często puszcza "szmaty"
_________________ Wczoraj,
Obiecałaś mi na pewno,
Że trzy punkty dzisiaj będą,
Że wygrasz dziś ten mecz...
Nasza,
Nasza wiara niezachwiana,
W Jagiellonii zakochana,
Po długi życia kres...
O Jagiellonio!
Ukochana ma drużyno!
Wygrałabyś ten mecz,
Ten ważny mecz...
U.P: Michael Laudrup i Steffan Effenberg
U.K: HSV&Tottenham !
Wiek: 18 Dołączył: 23 Lip 2007 Posty: 3 Skąd: Grodzisk Mazowiecki
Wysłany: Wto 07 Sie, 2007
Najlepszym bramkarzem na świecie był (no niestety, BYŁ), bo już nie broni, Peter Schmeichel. Niesamowity bramkarz. Jego doskonałe interwencje zaowocowały zacnym trofeum, Mistrzostwem Europy w 1992 roku. Ponadto doskonale radził sobie w jednym z najlepszych klubów świata - Manchesterze United. Najbardziej go pamiętam jednak z reprezentacji Danii. Uwielbiałem oglądać mecze z jego udziałem.
Teraz jednak wszystko się zmieniło i najlepszym bramkarzem na świecie jest Gianluigi Buffon. Ten goalkeeper jest naprawdę dobry. Czasami wyjmuje takie strzały, że jego interwencje śmiało można nazwać "robinsonadą". Najbardziej pamiętam to, jak wyjął strzał Zidane'a, który mógł przesądzić o mistrzostwie świata dla Francji. Buffon obronił i wszczepił w dusze kolegów odrobinę pewności siebie, co zaowocowało mistrzostwem po serii rzutów karnych. Ale kto wie, jest teraz pełno dobrych bramkarzy, tylko czekać na jeszcze jakieś talenty. Moim zdaniem talentem na wagę światową będzie Białkowski. Tak, bramkarz Southampton będzie naprawdę wielki, kto wie, może ujawni się jego geniusz podczas Mistrzostw Europy w 2012 roku..? Zobaczymy.
w.g Mnie najlepszym bramkarzem świata jak narazie jest I.Casillas ponieważ w pojedynkach jeden na jeden jest prawie nie możliwy to przejścia pokazał to wysoką formę w jednym z pierwszych akcji Sevilli.
U.P: Peter Schmeichel
U.K: GKS.Kat.HKS.M-Sl.Man.Utd.FC.Barcelona
Wiek: 19 Dołączyła: 26 Sie 2007 Posty: 3 Skąd: sie mieszka;p
Wysłany: Nie 26 Sie, 2007
wg mnie rowniez W TYM MOMENCIE najlepszym bramkarzem swiata(jezeli mozna tak powiedziec) jest Iker Casillas.jest to unikalny przyklad pilkarza ktory potrafi utrzymac stala forme przez tak dlugi czas. a jest to wielka sztuka ktora nie kazdemu sie udaje i w tym tkwi caly sens. nie musi pokazywac niewiadomo jakich interwecji a wazne ze uwazany jest stale ze mocny pkt zespolu. i Iker taki jest-broni regularnie i gra regularnie.jest wiele dobrych bramkarzy ale moim zdnaiem ten piklarz poki co jest najlepszy.
na uwage tez zasluguje Buffon,Cech czy nawet van der Saar.
ogolnie jednak uwazam ze poki co w dodtychczasowej histrorii najlepszy byl i bedzie Peter Schmeichel.jego imterwencje to dopiero pierwsza klasa...moment wyjscia do pilki...pojedynki sam na sam.wyczucie pilki,wyczucie przeciwnika...wspanialy zmysl bramkarski...wspanialy refleks...od niego sie kazy powinien uczyc kunsztu pilkarskiego na tej pozycji.
_________________ Zawsze iść - rozkaz, który mam we krwi
Małą wojnę w sobie mieć
Z każdym z was walczyć do utraty tchu
I bez złów... -Lady Pank
Pamiętaj też o Jose Reinie, który w ostatnim sezonie Ligi Mistrzów, fantastycznie bronił rzuty karne w półfinale z Chelsea.
Z polaków to najlepszym bramkarzem obecnie jest Artur Boruc, który w Celticu jest fenomenalny.
U.P: Peter Schmeichel
U.K: GKS.Kat.HKS.M-Sl.Man.Utd.FC.Barcelona
Wiek: 19 Dołączyła: 26 Sie 2007 Posty: 3 Skąd: sie mieszka;p
Wysłany: Pon 27 Sie, 2007
Racja Reina rowniez jest bardzo dobrym bramkarzem i to juz nie ze wzgledu na rzuty karne ale na caloksztalt. na poczatku kiedy stanal w bramce Liverpoolu-kiedy to na niego a nie na Dudka stawial Benitez-widac bylo ze jeszcze nie ma tego ogrania. jak kazdy popelnial bledy ale z kazdym meczem bronil coraz pewniej i coraz lepiej. i owszem jest pewnym pkt w druzynie Liverpoolu.
co do Artura Boruca to moze masz racje chociaz sklonnabym byla przyznac ze ogolnie bramkarzy mamy dobrych i zarowno Kuszczak jak i Boruc pokazuja swoja klase. tylko roznica jest ta ze Boruc gosci w bramce troche czesciej niz bramkarz Man.Utd.
no ale poki co to na miedzy tymi dwoma panami mozna wybrac nr jeden dla naszej reprezentacji.
_________________ Zawsze iść - rozkaz, który mam we krwi
Małą wojnę w sobie mieć
Z każdym z was walczyć do utraty tchu
I bez złów... -Lady Pank
Myśle że polscy bramkarze już niedługo będą najlepszymi na świecie. Najbliżej jest zdecydowanie Boruc, Dudek mógłby być ale chyba już sobie zrujnował kariere, Fabiański i Kuszczak mają talent i tylko od nich zależy czy go rozwiną.
btw. Van Der Sara to ja bym w tym głosowaniu nie umieszczał bo obecnie prezentuje przeciętny poziom
_________________ Lepiej zgrzeszyć i żałować, niż żałować że się nie zgrzeszyło...
btw. Van Der Sara to ja bym w tym głosowaniu nie umieszczał bo obecnie prezentuje przeciętny poziom
Nie przesadzał bym miewa on wspaniałe występy, w meczu o Comunnity Shield przeciwko Chelsea obronił aż 3 jedenastki więc widać stary wyga Edwin jeszcze chce pokazać że stać go na wiele.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum