FAQ  Szukaj  Użytkownicy  Grupy  Statystyki  Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat «» Następny temat
Najlepszy bramkarz świata

Kto wg was jest najlepszym bramkarzem świata?
Buffon
45%
 45%  [ 5 ]
Dida
0%
 0%  [ 0 ]
Casillas
27%
 27%  [ 3 ]
Van Der Sar
9%
 9%  [ 1 ]
Cech
9%
 9%  [ 1 ]
Valdez
9%
 9%  [ 1 ]
Głosowań: 11
Wszystkich Głosów: 11

Autor Wiadomość
Pepito 
..::Juventus::..

U.P: Del Piero
U.K: Juventus Turyn
Wysłany: Wto 31 Lip, 2007   Najlepszy bramkarz świata

Który bramkarz jest wg was najlepszy na świecie??
Solo la Juve è magica la Juve alè

Rafał 
Administrator

U.P: J.Dudek
U.K: Liverpool/Real Madryt
Zaproszone osoby: 9
Wysłany: Sro 01 Sie, 2007   

Dał bym J.Dudek ale że nie ma to dam sąsiada z Czech.

Jeśli lubisz gry ONLINE kliknij tutaj koniecznie

F.Torres 
Administrator
Ronaldinho

U.P: Ronaldinho/Torres
U.K: FC Barcelona/ AC Milan

Według mnie Gianlugi Buffon ale w miejsce Victora Valdesa dał bym Artura Boruca ale jeśli mam wybierac a tych co są to stawiam na Buffon bo według mnie jest najlepszy pokazuje to na codzieńw Juve i gdy gra w kadrze świetny prezentował się na mundialu. Świety jest równięż Petr Cech ale jednak zdecydowałem się oddac głos na Buffona.

Leli 
FoRzA iTaLiA

U.P: Fabio Cannavaro
U.K: Juventus Turyn

Postawiłem na Buffona, bo poprostu jest najlepszy. Dorównać może mu tylko Cech i Casillas, wsumie to ta trójka na porównywalnym poziomie.

ps. Pepito, nie Valdez tylko Valdes

azoś

Wg mnie najlepszym bramkarzem jest Ganluigi Buffon, choć moim ulubionym Holender- Edwin VDS. Jak dla mnie to on jest najlepszy (GB), i tego uargumentowywać chyba nie muszę- refleks, siła, szczęście, piękne parady i interwencje, do tego oddany jednemu klubowi.

rogalloso 
Wygodzianin

U.P: Gerrard
U.K: Liverpool
Wysłany: Pon 06 Sie, 2007   

Jak dla mnie nie ma teraz takiego bramkarza który byłby najlepszy ale wyróżnie:
Pepe Reina Iker Casilias jak zawsze jest po prostu dobry Canizares zdarza się że broni jak geniusz ale niestety też często puszcza "szmaty"
Że wygrasz dziś ten mecz...
Nasza,
Nasza wiara niezachwiana,
W Jagiellonii zakochana,
Po długi życia kres...
O Jagiellonio!
Ukochana ma drużyno!
Wygrałabyś ten mecz,
Ten ważny mecz...

Effenberg 
Reich***rer

U.P: Michael Laudrup i Steffan Effenberg
U.K: HSV&Tottenham !
Wysłany: Wto 07 Sie, 2007   

Najlepszym bramkarzem na świecie był (no niestety, BYŁ), bo już nie broni, Peter Schmeichel. Niesamowity bramkarz. Jego doskonałe interwencje zaowocowały zacnym trofeum, Mistrzostwem Europy w 1992 roku. Ponadto doskonale radził sobie w jednym z najlepszych klubów świata - Manchesterze United. Najbardziej go pamiętam jednak z reprezentacji Danii. Uwielbiałem oglądać mecze z jego udziałem.

Teraz jednak wszystko się zmieniło i najlepszym bramkarzem na świecie jest Gianluigi Buffon. Ten goalkeeper jest naprawdę dobry. Czasami wyjmuje takie strzały, że jego interwencje śmiało można nazwać "robinsonadą". Najbardziej pamiętam to, jak wyjął strzał Zidane'a, który mógł przesądzić o mistrzostwie świata dla Francji. Buffon obronił i wszczepił w dusze kolegów odrobinę pewności siebie, co zaowocowało mistrzostwem po serii rzutów karnych. Ale kto wie, jest teraz pełno dobrych bramkarzy, tylko czekać na jeszcze jakieś talenty. Moim zdaniem talentem na wagę światową będzie Białkowski. Tak, bramkarz Southampton będzie naprawdę wielki, kto wie, może ujawni się jego geniusz podczas Mistrzostw Europy w 2012 roku..? Zobaczymy.

Rafał 
Administrator

U.P: J.Dudek
U.K: Liverpool/Real Madryt
Zaproszone osoby: 9
Wysłany: Nie 12 Sie, 2007   

w.g Mnie najlepszym bramkarzem świata jak narazie jest I.Casillas ponieważ w pojedynkach jeden na jeden jest prawie nie możliwy to przejścia pokazał to wysoką formę w jednym z pierwszych akcji Sevilli.

Jeśli lubisz gry ONLINE kliknij tutaj koniecznie

ICH 
Eines Tages...

U.P: Peter Schmeichel
U.K: GKS.Kat.HKS.M-Sl.Man.Utd.FC.Barcelona
Wysłany: Nie 26 Sie, 2007   

wg mnie rowniez W TYM MOMENCIE najlepszym bramkarzem swiata(jezeli mozna tak powiedziec) jest Iker Casillas.jest to unikalny przyklad pilkarza ktory potrafi utrzymac stala forme przez tak dlugi czas. a jest to wielka sztuka ktora nie kazdemu sie udaje i w tym tkwi caly sens. nie musi pokazywac niewiadomo jakich interwecji a wazne ze uwazany jest stale ze mocny pkt zespolu. i Iker taki jest-broni regularnie i gra regularnie.jest wiele dobrych bramkarzy ale moim zdnaiem ten piklarz poki co jest najlepszy.

na uwage tez zasluguje Buffon,Cech czy nawet van der Saar.

ogolnie jednak uwazam ze poki co w dodtychczasowej histrorii najlepszy byl i bedzie Peter Schmeichel.jego imterwencje to dopiero pierwsza klasa...moment wyjscia do pilki...pojedynki sam na sam.wyczucie pilki,wyczucie przeciwnika...wspanialy zmysl bramkarski...wspanialy refleks...od niego sie kazy powinien uczyc kunsztu pilkarskiego na tej pozycji.
I bez złów... -Lady Pank

Amigos

Wysłany: Pon 27 Sie, 2007   

Pamiętaj też o Jose Reinie, który w ostatnim sezonie Ligi Mistrzów, fantastycznie bronił rzuty karne w półfinale z Chelsea.
Z polaków to najlepszym bramkarzem obecnie jest Artur Boruc, który w Celticu jest fenomenalny.

ICH 
Eines Tages...

U.P: Peter Schmeichel
U.K: GKS.Kat.HKS.M-Sl.Man.Utd.FC.Barcelona
Wysłany: Pon 27 Sie, 2007   

Racja Reina rowniez jest bardzo dobrym bramkarzem i to juz nie ze wzgledu na rzuty karne ale na caloksztalt. na poczatku kiedy stanal w bramce Liverpoolu-kiedy to na niego a nie na Dudka stawial Benitez-widac bylo ze jeszcze nie ma tego ogrania. jak kazdy popelnial bledy ale z kazdym meczem bronil coraz pewniej i coraz lepiej. i owszem jest pewnym pkt w druzynie Liverpoolu.

co do Artura Boruca to moze masz racje chociaz sklonnabym byla przyznac ze ogolnie bramkarzy mamy dobrych i zarowno Kuszczak jak i Boruc pokazuja swoja klase. tylko roznica jest ta ze Boruc gosci w bramce troche czesciej niz bramkarz Man.Utd.
no ale poki co to na miedzy tymi dwoma panami mozna wybrac nr jeden dla naszej reprezentacji.
I bez złów... -Lady Pank

_Matox_ 

U.K: Wisła Kraków
Wysłany: Pon 03 Wrz, 2007   

Myśle że polscy bramkarze już niedługo będą najlepszymi na świecie. Najbliżej jest zdecydowanie Boruc, Dudek mógłby być ale chyba już sobie zrujnował kariere, Fabiański i Kuszczak mają talent i tylko od nich zależy czy go rozwiną.

btw. Van Der Sara to ja bym w tym głosowaniu nie umieszczał bo obecnie prezentuje przeciętny poziom

Wojt@s 
Moderator
Orthodox Yidd

U.K: Ajax Amsterdam
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: Pon 03 Wrz, 2007   

_Matox_ napisał/a:
btw. Van Der Sara to ja bym w tym głosowaniu nie umieszczał bo obecnie prezentuje przeciętny poziom

Nie przesadzał bym miewa on wspaniałe występy, w meczu o Comunnity Shield przeciwko Chelsea obronił aż 3 jedenastki więc widać stary wyga Edwin jeszcze chce pokazać że stać go na wiele.

_Matox_ 

U.K: Wisła Kraków
Wysłany: Czw 06 Wrz, 2007   

ale nie utrzymuje równej formy

kondzio16
Konrad

U.P: Ronaldinho/Ch Ronaldo
U.K: Manchester United/Barcelona
Wysłany: Pon 10 Wrz, 2007   

Najlepszy Buffon!!

Odpowiedz do tematu