Ja jestem zaskoczony porażką drużyny Groclinu Grodzisk Wielkopolski z Ruchem Chorzów może nie tyle zaskoczony porażką ale jej rozmiarem to, że Groclin przegra aż 4-1 to tego się nie spodziewałem poza tym wszyscy faworyci czyli Legia, Zagłębie Lubin i BOT GKS Bełchatów wygrywają co świadczy, że jednak opinie, że będą liczyc się w walce o mistrzostwo nie są błędne aczkolwiek to dopiero pierwsza kolejka.Szkoda, że Wisła od meczu Orange Ekstraklasy wybrała Chciago Trophy zobaczymy jednak już za niedługo na co stac Wisłe bo co się odwlecze to nie uciecze. Poza tym wygrywa również Lech i to aż 4:2 z Zagłębiem Sosnowiec natomiast w pojedynku beniaminków zgodnie z planem wygrała Jagiellonia Białystok chociaż szczerze mówiąc spodziewałem się wyższego zwycięstwa gospodarzy w meczu z Polonią Bytom.
U.P: Ronaldinho/Torres
U.K: FC Barcelona/ AC Milan
Wysłany: Wto 31 Lip, 2007
Marcin Zając liderem sklasyfikacji strzleców Orange Ekstraklasa to dopiero niespodzianka ale to pewnie utrzymie się przez góra trzy kolejki a potem będzie już nowy lider bądź nowi liderzy. Mnie ciekawi jak zagra Wisła z Górnikiem Zabrze ten przełożony mecz bo przecież Górnik w tym sezonie ma naprawde mocn zespół i zobaczymy na co ich stac i na co stac przy okazji Wisłe.
Mnie ciekawi jedno: jak sobie w OE poradzą beniaminki. Jak na razie dobry mecz rozegrała Jagiellonia, ale szkoda, że z innym beniaminkiem xD. Być może Jaga "ustrzeli" jakiś wielki klub (niekoniecznie od razu Legię, może na początek Lech, albo Kolporter xP).
Co do zaległego meczu Wisła-Górnik to stawiam na Wisłę (2:0).
Rzeczywistosc polskiej pilki, jak zawsze jakies afery... Dobrze ze wkoncu wszystkie brudy sa czyszczone choc powinno sie to dziac w szybszym tempie, ciekawe ile jeszcze klubow zostanie ukaranych bo niestety watpie zeby to byl koniec tej telenoweli zwiazanej z polskimi aferami korupcyjnymi...
Wysłany: Sob 04 Sie, 2007
Niespodziewanie Korona Kielce wygrałą z Lechem Poznań i znów trzeba dołączyc Korone do grona kandydatów do Mistrzostwa Polski aczkolwiek dużych szans im nie daje ale napewno o Europejskie Puchary mogą powalczyc. Dziwi porażka Lecha, który tydzień temu rozbił Zagłębie Sosnowiec ale tutaj mamy dowód na to, że Polska liga jest coraz bardziej wyrównana i coraz więcej drużyny walczy o tutuł.
Niespodziewanie Korona Kielce wygrałą z Lechem Poznań i znów trzeba dołączyc Korone do grona kandydatów do Mistrzostwa Polski aczkolwiek dużych szans im nie daje ale napewno o Europejskie Puchary mogą powalczyc. Dziwi porażka Lecha, który tydzień temu rozbił Zagłębie Sosnowiec ale tutaj mamy dowód na to, że Polska liga jest coraz bardziej wyrównana i coraz więcej drużyny walczy o tutuł.
Ja się nie dziwie prawie sami starzy wjadacze,każdy tam prawie każdgo zna ze stylu gry.
Wysłany: Nie 05 Sie, 2007
Czy ty wiesz co mówisz bo mi się wydaje, że chyba nie wiesz co mówisz. Jak narazie Legia prowadzi z Górnikiem Zabrze 1:0 po bramce w doliczonym czasie pierwszej połowy zdobytej przez Radovicia. Zapewno Legia zwycięży więc będą nowym liderem Orange Ekstraklasa. Później albo jutro dodam wyniki wszystkich meczów oraz tabele i klasyfikacje strzelców.
U.P: Artur Boruc
U.K: Legia Warszawa
Wysłany: Pon 06 Sie, 2007
II kolejka nowego sezonu Orange Ekstraklasy nie zaimponowała liczbą strzelonych bramek. W piątkowym meczu Korona pokonała Lech Poznań 0-1, w takim samym stosunku Wisła Kraków pokonała Zagłębie. Również 1-0 Cracovia pokonała Ruch, a Odra Zagłębie Sosnowiec. ŁKS Łódź zremisował bezbramkowo z Polonią Bytom. Dobrze chociaż wczoraj padło troche więcej bramek niż w piątek i sobote.
_________________ Czarna e(L)ka na tronie
w potrójnej koronie!!!!
2 Marcin Zając Lech Poznań
1 Andre Nunes Zagłębie Lubin
1 Edi Andradina Korona Kielce
1 Peter Babnic Groclin
1 Pavol Balaz Ruch Chorzów
1 Jacek Berensztajn Zagłębie Sosnowiec
1 Jakub Biskup Odra Wodzisław
1 Paweł Brożek Wisła Kraków
1 Takesure Chinyama Legia Warszawa
1 Carlos Costly GKS Bełchatów
1 Edson Legia Warszaw
1 Martin Fabus Ruch Chorzów
1 Wojciech Grzyb Ruch Chorzów
1 Bartosz Iwan Odra Wodzisław
1 Maciej Iwański Zagłębie Lubin
1 Dariusz Jarecki Jagiellonia Białystok
1 Remigiusz Jezierski Ruch Chorzów
1 Grzegorz Kmiecik Zagłębie Sosnowiec
1 Jarosław Lato Groclin
1 Łukasz Madej ŁKS Łódź
1 Rafał Murawski Lech Poznań
1 Stefano Napoleoni Widzew Łodź
1 Dariusz Pawlusiński Cracovia
1 Piotr Piechniak Groclin
1 Grzegorz Podstawek Polonia Bytom
1 Jacek Popek GKS Bełchatów
1 Miroslav Radovic Legia Warszawa
1 Piotr Reiss Lech Poznań
1 Roger Legia Warszaw
1 Adrian Sikora Groclin Grodzisk Wlkp.
1 Bartłomiej Socha Odra Wodzisław
1 Remigiusz Sobociński Jagiellonia Białystok
1 Robert Szczot ŁKS Łódź
1 Marcin Wincel Jagiellonia Białystok
_________________ Wczoraj,
Obiecałaś mi na pewno,
Że trzy punkty dzisiaj będą,
Że wygrasz dziś ten mecz...
Nasza,
Nasza wiara niezachwiana,
W Jagiellonii zakochana,
Po długi życia kres...
O Jagiellonio!
Ukochana ma drużyno!
Wygrałabyś ten mecz,
Ten ważny mecz...
Po 6 kolejce (choć się jeszcze nie skończyła), można zauważyć, że w walce o tytuł będą liczyły się dwie drużyny - Legia i Wisła. Ta pierwsza póki co nie straciła bramki, ale w dużej mierze zadecydowało o tym szczęście. Już w spotkaniu z Zagłębiem Sosnowiec, podopieczni Urbana mogli stracić co najmniej 2 bramki. W meczu z Zagłębiem już w pierwszych minutach po strzale Golińskiego, mogło być 1:0 dla lubinian. Pod koniec pierwszej połowy wiele sytuacji mieli Miedziowi, ale żadna nie została zamieniona na bramkę. Bilans 6 pkt i bramki 13-0 jest wprawdzie imponujący, jednak wszystko okaże się w meczu z Wisłą. Legioniści nie mieli do tej pory zbyt mocnych przeciwników (jedynie Zagłębie). Warto dodać też, że w meczu z Zagłębiem, bramkę otwierającą wynik spotkania (samobójczą) zdobył zawodnik gospodarzy - Gomes.
Wisła natomiast pokonała Zagłębie Lubin (1:0), Koronę Kielce (4:0), Lecha Poznań (4:2), choć do przerwy prowadziła 4:0 oraz zremisowała z GKS Bełchatów 0:0. Jak widać krakowianie, mieli znacznie trudniejszych rywali i uzyskali z nimi dobre wyniki. Kontuzji nabawił się napastnik Białej Gwiazdy - Andrzej Niedzielan, ale z przewodzącym w tabeli strzelców - Pawłem Brożkiem, również może zagrać Patryk Małecki, Rafał Boguski czy Piotr Ćwielong. Prawdopodobnie w tym sezonie walka o tytuł rozegra się między tymi dwoma ekipami, choć sezon dopiero sie rozkręca. Na dzień dzisiejszy trudno odpowiedzieć na pytanie : Kto będzie Mistrzem Polski ? Moim zdaniem zostanie nim Wisła.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum